Cime se bavimo

o
           nama
Kontakt

Intenziv gnoze - Intenziv prosvetljenja   Iskonska čovekova potreba za spoznajom sopstvene suštine je najintenzivnika u periodu od osamnaeste do dvadeset devete godine. Tada se najčešće stiče senzibilnost neophodna za spoznaju ličnosti i za uočavanje mnoštva identiteta nastalih u dotadašnjem razvoju. Ova multipla struktura u nama dovodi do negativnih emocija čiji nam je uzrok teško da artikulišemo - zbunjenosti, dezorijentacije, razočarenja. Postulati na kojima smo izgradili sopstveni karakter - naša verovanja i stavovi neumitno bivaju uzdrmani i česti dezintegrisani pri suočenju sa pravom istinom o sebi.

   Svest koju imamo o sebi je proizvod informacija stečenih čulima, provučenih kroz naše filtere. Kao takva, ona predstavlja samo projekciju, senku stvarnog doživljaja, stvarnog stanja, i daleko je od stvarne istine i potpune spoznaje. Posledica toga je da su odgovori na pitanja "Ko sam ja?" i "Šta sam ja?" nepotpuni i nezadovoljavajući.

   Intenziv isključuje intelektualnu i emotivnu obradu iskustva, eliminiše ove procese i omogućuje neposrednu (direktnu) spoznaju sppstva. Neposredna spoznaja svoga Ja zadovoljava biće i rađa istinski identitet. Ova tehnika omogućava nam da u sebi pronađemo istinsko uporište, svesno se suočimo sa predstavama o sebi i naučimo da istinski prihvatimo i volimo sebe.

   Direktno iskustvo istine je prilika da integrišemo svoje unutrašnje i spoljašnje biće, da ih izjednačimo.